2021-ва година беше успешна за Фондация „Емили“

2021-ва година беше успешна за Фондация „Емили“. Финансирахме, издадохме и представихме три книги – „Морз“ и „Магарешки песни“ на Таня Николова и „Нищо“ на Ваня Вълкова.

Корицата на „Морз“ на Капка Кънева беше отличена в Топ 10 на най-добрите корици за 2021-ва на „Площад Славейков“, а корицата на стихосбирката „Магарешки песни“ на Иво Рафаилов стана любима на приятелите на Фондация „Емили“. Горди сме и с илюстрованото издание на стихосбирката „Нищо“ на Ваня Вълкова, която освен прекрасна поетическа книга е и бижу в книжния дизайн.

Реализирахме и няколко успешни събития. С помощта на литературната група „Нова социална поезия“ в бар „Ателието“ в София представихме с музикално-поетичен пърформанс двуезичното издание немски/български на „Толкоз“ – „ So viel“, с художник Венелин Пенчев и преводач Ралица Атанасова-Фолц. Изключително успешно беше и представянето на романа „Морз“ в Столична библиотека, което се състоя в рамките на самостоятелната изложба на Капка Кънева „Прорези“ – илюстрации и инсталации, както и премиерата на „Магарешки песни“ в Клуб на дейците на културата – Плевен. Участвахме и в организираното от Ваня Вълкова представяне стихосбирката „Нищо“ като финисаж на самостоятелната й изложба ,,Моето тяло не е моето тяло, моят мозък не е моят мозък“  в пространство на галерията за съвременно изкуство[a] cube contemporary в София.

През 2021-ва започнахме работа и по четири нови проекта, които се надяваме да завършим през 2022-ра година и да можем да ви разкажем за тях през следващия декември.

Весела Коледа!