МК, мъко наша

Снощи изнесоха  резултатите от единствената, (според мен), смислена програма на Министерството на културата – „Помощ за книгата“, която е предвидена за разходи на печат на книги с висока художествена стойност. Бюджетът на програмата е смешен на фона на всякаквите програми-симуланти и стимуланти на модерни простотии, списвани от нелитератори.
Прекрасната книга на Ваня Вълкова, с която фондация „Емили“ участваше в това състезание не е одобрена за финансиране. Няма лошо, обаче с мотивите не съм съгласна.
Искат да ми кажат, че не разбирам от литература ли? Вместо че бюджетът им е жалък и много се извиняват? Ако интердисциплинарните проекти, каквато е всяка книга с илюстрации, понеже въздействието е комплексно, нямат място в състезанието, моля, да го формулират недвусмислено, за да сме наясно с правилата. Има различни вкусове и сетивност, как пък точно най-различното уцелихте да шкартирате ?
Споко, разбирам, обемът е бил голям. От 151 кандидатствали проекта, 26 са отпаднали на първи тур по документи, на втори, по художествена стойност 43 са били отхвърлени, от които само 9 на основание т. 2 – по-ниска художествена стойност. Е, хайде, холан.
„Нищо“ на Ваня Вълкова ще бъде отпечатана съвсем скоро и без вашата помощ. И също така съм сигурна че ще се продаде и без вашата помощ. Различното си има и читатели и почитатели.
П.П.  И скъпо МК, оправете си правилата за кандидатстване по програмата, защото ставате смешни като финансирате книги вече финансирани от Столична община. Справка – Марий Росен – Трошици (и незнам какво)